FRITID & FRITIDSJOBS


Det kan være godt at gøre sig nogle tanker om, hvordan man bruger sin tid, især hvis både skolen, fritidsinteresser og vennerne skal passes. Læs med herunder og få gode råd til jobsøgning og hvordan du forbereder dig til jobsamtalen. Få et overblik over de mange muligheder Bornholm rummer
eller bliv inspireret til din nye fritidsinteresse.

IDRÆT OG OUTDOOR 

Idræt og motion giver dig mere energi og overskud i hverdagen, du sover bedre, når du dyrker motion, motion modvirker stress og depression, motion giver dig muskler, så du kan klare hverdagens udfordringer, motion modvirker en lang række sygdomme og hjælper dig til at kunne holde en normal vægt. Listen med fordele ved at holde sig fysisk aktiv er lang. Men vigtigst af alt; motion er og skal være sjovt.

KREATIVE FAG

At udfordre sin kreative side og være i fællesskaber, hvor man er sammen om noget kunstnerisk giver noget helt særligt til hverdagen. Igennem musik, billedkunst, drama, bevægelse findes et fælles sprog, som mennesket altid har dyrket, simpelthen fordi mennesket ER kunstnerisk. Vi kan ikke lade være med at udtrykke os.

FRITIDSJOB

Et fritidsjob giver erfaringer og skaber gode forudsætninger for en fremtidig uddannelse og arbejdsliv. Man lærer, hvad det vil sige at indgå som kollega på en arbejdsplads, og man kan være heldig at finde ud af, hvilken vej man vil gå min sin egen uddannelse.

Følg ung.bornholmr på facebook hvor vi har fokus på fritids- og studiejobs. 

BLIV KLAR TIL FRITIDSJOB

Få styr på de basale ting, inden du afleverer din ansøgning og få gode råd til at gøre din ansøgning unik. 

Kig med her, når vi har spurgt en arbejdsgiver hvad hun lægger mærke til i en jobansøgning

HUSK DINE RETTIGHEDER

Som ung i arbejde eller i en praktikaftale har du en række rettigheder, som arbejdsgiver er forpligtet til at overholde. Det kan dog være en god idé også selv at tjekke, at de forhold du arbejder under er efter reglerne. Der findes forskellige aktører, der kan hjælpe dig med din ansættelseskontrakt, spørgsmål til løn og arbejdsforhold og som i det hele taget holder styr på, hvilke regler, der er gældende.