CUTTERCutting betyder at man gør skade på sig selv ved at skære sig på kroppen. At skade sig selv er et udtryk for, at man har det svært og forsøger at håndtere sine problemer eller oplevelser på en anden måde end at bede nogen om hjælp med sine problemer i første omgang.


Er du i tvivl om du gør skade på dig selv, eller kender du andre der gør? Har du brug for at snakke med en anden voksen end dine forældre, eller andre unge, der har prøvet noget lignende?
Det er rigtig alvorligt at skære i sig selv, og det er derfor vigtigt, at du får talt med nogen om dine problemer eller de tanker, som du går rundt med. Læs videre herunder:

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud fra kommunen, hvor du kan ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her vil du komme til at tale med en voksen, der kan støtte og hjælpe dig videre. Hvis du har lyst, vil du også kunne blive tilbudt nogle personlige samtaler, hvor du mødes med en medarbejder fra kommunen.
Hos Åben Anonym Rådgivning kan du være helt anonym.
Åben Anonym Rådgivning er en rigtig god start til at begynde at tale med nogen om problemerne. Ring til Åben Anonym Rådgivning: 56 92 40 99 eller send en mail på: anonym.raadgivning@brk.dk

Gør dit barn skade på sig selv? Eller har du mistanke om, at en anden tæt på dig gør skade på sig selv? Er du i tvivl om, hvordan du skal hjælpe, eller går rundt med andre tanker og bekymringer? Herunder kan du se, hvor du kan få hjælp, eller bare finde nogle at tale med.


PPR – Pædagogisk Psykologisk Rådgivning giver hjælp og støtte til forældre ud fra målet om at skabe de bedste rammer for børnene. PPR er knyttet til børn og unge til og med grundskolen. Se mere her.


Kommunen har en række åbne tilbud, som du ikke behøver at blive visiteret til. Se mere her


Andre rådgivningslinjer:
Pårørende Livlinjen (Lansforeningen mod spiseforsdtyrrelser og selvskade): www.lmsspiseforstyrrelser.dk
Forældretelefonen (Børns Vilkår): www.bornsvilkar.dk

Børnetelefonen / Chatten og Børnebrevkassen: www.bornetelefonen.dk
Ungpålinje / Ungonline: www.urk.dk
Livslinien: www.livslinien.dk