ALKOHOL

Når nogen i familien drikker, går det ud over hele familien. Hverdagen kan være fyldt med problemer, bekymringer, utryghed eller angst. Måske har du nogle særlige bekymringer eller spørgsmå du gerne vil have svar på, eller måske vil du bare gerne tale med nogen om, hvordan du har det. Læs mere herunder, hvor du kan finde hjælp.

TILBUD TIL DIG OG DINE PÅRØRENDE

STOF OG ALKOHOL BØRN 0 - 17ÅR

Du kan kontakte Center for Psykiatri og Handicap, hvis du vil vide mere om gruppeforløbene eller ønsker at blive visiteret til ét af dem.

Læs mere her

STOF OG ALKOHOL UNGE 15 - 30ÅR

Kommunen tilbyder gratis rådgivning. Hvis du henvender dig til en sagsbehandler, skal hun eller han rådgive dig om lovgivningen og de forskellige muligheder for hjælp.

Læs mere her 

PÅRØRENDE

På Bornholm findes forskellige aktivitetstilbud hvor der findes pædagogisk uddannet personale. Du kan finde tilbud om undervisning, café, spilleaftener mm. 

Læs mere her

HVILKE TILBUD FINDES PÅ BORNHOLM?

Kender du til problemer med alkohol? Måske er der nogen i familien, der drikker, eller måske har du selv, eller andre du kender, et alkoholmisbrug? Du kan få et overblik over hvilke tilbud der findes her på Bornholm og finde kontaktinformationer.

Ungerådgivningen kan hjælpe og støtte, hvis du bekymrer dig om dit eget eller andres forbrug af hash, alkohol og stoffer. Tilbuddet er gratis og rettet mod unge under 30 år. 

Læs mere her 

Barnets Blå Hus er et fri - og mødested for børn, der vokser op i familier, som har særlige udfordringer med misbrug eller psykisk sygdom. Et sted, hvor man kan møde andre med problemer i hverdagen. 

Læs mere her 

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud fra kommunen, hvor du kan ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her vil du komme til at tale med en voksen, der kan støtte og hjælpe dig videre. Hos Åben Anonym Rådgivning kan du være helt anonym. Åben Anonym Rådgivning er et tilbud for unge under 18 år eller forældre med børn under 18 år. 

Kontakt Åben Anonym Rådgivning her 

Kender du til problemer med alkohol? Måske er der nogen i familien, der drikker, eller måske har du selv, eller andre du kender, et alkoholmisbrug? Du kan finde kontaktinformationer og blive guidet videre til hjælp på kommunens hjemmeside  her

Når nogen i familien drikker, går det ud over hele familien. Hverdagen kan være fyldt med problemer, bekymringer, utryghed eller angst. Måske har du nogle særlige bekymringer eller spørgsmå du gerne vil have svar på, eller måske vil du bare gerne tale med nogen om, hvordan du har det. Læs mere herunder, hvor du kan finde hjælp.

Ungerådgivningen

Har du et forbrug af rusmidler, som du gerne vil gøre noget ved? Så er Ungerådgivningen Bornholm et tilbud til dig! Vi kan tilbyde dig gratis samtaler, og du kan komme i en gruppe med andre unge, som kender til de samme problemer som dig.Sammen kigger vi på, hvad der fylder i dit liv, og hvad du har brug for. Ungerådgivningen kan træffes på Merkurvej 10 i Ungeporten i Rønne, men det er bedst du ringer først. Se en præsentation af Ungerådgivningen her

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud fra kommunen, hvor du kan ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her vil du komme til at tale med en voksen, der kan støtte og hjælpe dig videre. Hvis du har lyst, vil du også kunne blive tilbudt nogle personlige samtaler, hvor du mødes med en medarbejder fra kommunen. Hos Åben Anonym Rådgivning kan du være helt anonym. Åben Anonym Rådgivning er et tilbud for unge under 18 år eller forældre med børn under 18 år.
Ring til Åben Anonym Rådgivning: 56 92 40 99 eller send en mail på: anonym.raadgivning@brk.dk

Har dit barn eller en anden ung tæt på dig brug for hjælp med et alkoholmisbrug? Eller hjælp til et alkoholmisbrug i familien?
Kommunen har en række tilbud, hvor du kan få vejledning, hjælp og støtte til unge som har brug for hjælp. Læs mere på kommunens hjemmeside her


Barnets Blå Hus er et fri - og mødested for børn, der vokser op i familier, som har særlige udfordringer med misbrug eller psykisk sygdom. Et sted, hvor man kan møde andre med problemer i hverdagen. Man kan tale sammen, støtte hinanden og bygge nye venskaber. Både mellem børn og voksne. Barnets Blå Hus er et fristed for børn og for hele familien. Et fristed fra det, som kan være svært derhjemme og/eller i skolen. I Barnets Blå Hus kan man få et pusterum fra hverdagen og lave noget rart sammen med andre. Læs mere her


Er du over 18 år og har brug for hjælp og rådgivning med et alkoholproblem? Så læs mere på kommunens hjemmeside om hvilke muligheder der er her


Andre telefonlinjer:

Den Blå Linje (Blå Kors) - Hjælp og støtte til alkoholikere og deres pårørende: www.blaakors.dk 
ForældreTelefonen (Børns Vilkår): www.bornsvilkar.dk  

Nyttige links:
TUBA (Terapi og Rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholikere): www.tuba.dk 

Alkolinjen: www.alkolinjen.dk

Blå Kors: www.naestehjaelp.dk 
Dansk Misbrugsbehandling: www.danskmisbrugsbehandling.dk