HVILKEN UNGDOMSUDDANNELSE SKAL DU VÆLGE? 

Her på siden har vi samlet nogle videoer og nyttige links, til dig som står og skal vælge en ungdomsuddannelse,
eller blot vil have inspiration til de mange forskellige muligheder der er. 

"Man skal lytte til sin mave og sit hjerte, de to ting hænger ofte sammen"

Anna, 20 år

"Jeg kan være sindssygt bange for at vælge forkert"

Mads, 19 år

ERHVERVSUDDANNELSER

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik. Du kan vælge mellem 102 uddannelser med over 300 trin eller specialer. Kig med, når modige og kloge unge mennesker fortæller om lige netop deres erhvervsuddannelse. Videoerne er produceret af SkillsDenmark. 

Som social- og sundhedsassistent lærer du at hjælpe og pleje ældre, syge og handicappede mennesker, som ikke kan klare sig selv.

Læs mere om social- og sundhedsassistent

En tjener arbejder med at betjene gæsterne på et spisested. På skolen lærer du om mad og drikke, og hvordan det bør serveres for gæsterne.

Læs mere om tjener

En murer bygger og vedligeholder huse af sten. På skolen lærer du om de forskellige slags sten og fliser samt hvordan de holdes sammen med mørtel og fuge.

Læs mere om murer

En frisør vasker, klipper og farver hår. På skolen træner du forskellige klippemetoder, lærer at lave krøller og får viden om de produkter, man kan bruge.

Læs mere om frisør

En salgsassistent arbejder med salg og almindelige opgaver i butikken. På uddannelsen i detailhandel bliver du undervist i salg og lærer, hvordan du betjener og vejleder kunder.

Læs mere om salgsassistent

Som bygningsstruktør er du med til at opføre bygninger og anlægge veje og pladser. Dit arbejde ses og bruges af mange mennesker og skal være sikkert og holdbart.

Læs mere om bygningskonstruktør

En bygningsmaler behandler og maler murværk, træværk og metalflader. På skolen lærer du at blande farver, og du maler med mange typer maling.

Læs mere om bygningsmaler

En anlægsgartner arrangerer og passer grønne områder. På skolen lærer du at sætte træer, blomster og græs sammen til en flot park eller have.

Læs mere om anlægsgartner

En ernæringsassistent laver god og sund mad i institutions- eller produktionskøkkener. På skolen lærer du om råvarer samt at tilberede og anrette maden, så den ser lækker ud.

Læs mere om ernæringsassistent

Som elektriker skal du lære at reparere og installere store og små elektriske anlæg. Du laver strøm til lys i nye bygninger eller reparerer og skifter ledninger og kontakter.

Læs mere om elektriker

En bygningssnedker arbejder typisk i træ og laver døre, vinduer, møbler og inventar. På skolen lærer du om de mange træsorter, og du lærer også at arbejde med værktøj og maskiner.

Læs mere om bygningssnedker

En bager bager brød og kager. På skolen lærer du at vurdere råvarer og at planlægge produktionen på arbejdspladsen.

Læs mere om bager

Som brolægger er du med til at opføre bygninger og anlægge veje og pladser. Dit arbejde ses og bruges af mange mennesker og skal være sikkert og holdbart.

Læs mere om brolægger

På boligmonteringsuddannelsen lærer du at reparere og betrække møbler, at sy og opsætte gardiner eller at lave sæder og beklædning til biler, tog og busser.

Læs mere om boligmonteringsuddannelsen

En konditor bager brød og kager. På skolen lærer du at vurdere råvarer og at planlægge produktionen på arbejdspladsen 

Læs mere om konditor

ERHVERVSUDDANNELSER PÅ BORNHOLM

På Bornholm kan du vælge dig ind på fire forskellige indgange, som giver adgang til mange forskellige grundforløb. Efter endt uddannelse kan du søge job som faglært eller læse videre på en videregående uddannelse. Tager du erhvervsuddannelsen med eux, får du en erhvervsfaglig studentereksamen.

HAR DU BRUG FOR RÅD OG VEJLEDNING TIL UDDANNELSE?

UU-VEJLEDNINGEN

Er du i tvivl om hvilken uddannelse du skal vælge eller hvordan du skal søge informationer om de forskellige uddannelser? kontakt UU-vejledningen, som sidder i Ungeporten på Merkurvej 10 i Rønne.

Find Ungeporten her 

 

ANDRE UNGDOMSUDDANNELSER

Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) henvender sig til unge, der af fysiske eller psykiske grunde ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Kontakt UU-vejledningen for mere information om STU og FGU på Bornholm.

 

 

Læs mere om STU 

Læs mere om FGU