uddannelser på bornholm

 

Foto: Campus Bornholm

Bornholm som uddannelses Ø

Uanset om du har boet på Bornholm hele livet, eller om du lige er ankommet, er der mange muligheder for at studere og læse videre. Vi er en lille Ø, men det betyder ikke, at mulighederne er små.

Du kan tage din ungdomsuddannelse på Bornholm og komme et skridt nærmere en faglært uddannelse eller på vej videre mod endnu mere uddannelse. Derudover er Bornholm så heldige, at have flere højere uddannelsesinstitutioner repræsenteret, som udbyder spændende videregående uddannelser, som du kan færdiggøre her på øen. 

Campus Bornholm

I et villakvarter i Rønnes nordlige del findes Campus Bornholm, som med sin karakteristiske kobberfarve tårner op over landskabet. I bygningen er alle uddannelsesmulighederne på bornholm samlet under ét tag. Det er altså både ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og specialtilbud, hvilket skaber rammen om et unikt fællesskab. Nedenfor kan du klikke dig videre til de forskellige uddannelsesretninger og læse mere om de spændende muligheder der er på Bornholm.  

Her finder du Campus Bornholm

Campus Bornholm

Minervavej 1
3700 Rønne

UNGDOMSUDDANNELSER

Har du afsluttet grundskolen kan du vælge at starte på en ungdomsuddannelse. Der er to hovedgrupper af ungdomsuddannelser - erhvervsuddannelser eller gymnasiale uddannelser. På Bornholm kan du vælge mellem ca. 25 erhvervsuddannelser (EUD, EUX og EUV) og de fire gymnasiale uddannelser (HF, HHF, HTX og STX)

VIDEREGÅENDE UDDANNELSER

Skal du i gang med en videregående uddannelse eller vil du læse videre? Her på Bornholm finder du forskellige muligheder for at læse videre. Uddannelserne er udbudt af Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole, Københavns Professionshøjskole og Cphbusiness samt Det Kongelige Akademi, Glas- og Keramikværkstedet og tilbyder mange spændende uddannelser. 

 

ANDRE UDDANNELSESTILBUD

Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) henvender sig til unge, der af fysiske eller psykiske grunde ikke kan gennemføre en anden ungdomsuddannelse. Kontakt Ungdommens Uddannelsesvejledningen for mere information om STU og FGU på Bornholm.

 

 

RÅD OG VEJLEDNING

Hvis du har spørgsmål om grundskolerne og ungdomsuddannelserne, skal du kontakte Ungdommens Uddannelsesvejledning, som holder til i Ungeporten. For spørgsmål vedrørende de videregående uddannelser, kan du kontakte institutionerne direkte, eller du kan kontakte Studievalg som også holder til i Ungeporten.