OM UNG.BORNHOLMR

Ung.bornholmr er en hjemmeside, som er til for dig, som gerne vil vide mere om, hvad der rører sig på Bornholm. 

Under fanen ”Uddannelser” får du en samlet oversigt over de uddannelser, der er på Bornholm, og hvordan du kommer i kontakt med dem. Hvis du har brug for råd og vejledning omkring uddannelse, er du velkommen på Ungeporten, hvor UU (Ungdommens Uddannelsesvejledere) sidder. Hvis der sker ændringer i dit liv – fx sygdom, graviditet eller at du bliver ledig – kan du få en aftale med en sagsbehandler på Ungeporten. Læs mere under fanen ”Ungeporten”.

Nogle gange har man brug for at tale med andre end ens venner eller ens forældre. På siden ”Hjælp og Støtte” finder du links til forskellige telefon- og chatlinjer samt kommunens egne tilbud.UNGEGUIDEUng.bornholmr er en del af ”Projekt Ungeguide”, som er et EU Socialfondsprojekt, der løber frem til juli 2019. Formålet med Projekt Ungeguide er at hjælpe de unge til at holde fast i den ungdomsuddannelse, som de er i gang med og dermed få et godt grundlag for deres fremtidige arbejdsliv. 

Projekt Ungeguide samarbejder med de studievejledere og mentorer, der er på de forskellige ungdomsuddannelser.

For at gennemføre en ungdomsuddannelse er det også vigtigt, at man trives og har det godt socialt. Derfor bakker vi op om de fællesskaber,
der er, og hjælper med at skabe nye. I ”Projekt Ungeguide” er der ansat to medarbejdere, Laura og Rie, som sammen med andre arbejder på at skabe større trivsel og styrke ungekulturen på Bornholm.

Projekt Ungeguide forsøger hele tiden at skabe nye sociale fælleskaber for unge, der også udfordrer normerne. En fest behøver f.eks. ikke foregå en aften i weekenden med høj promille... Det kan lige så godt være en morgenfest med dans og morgenmad på Store Torv i Rønne eller en uhøjtidelig, men hyggelig, fællesspisning i en frokostpause, hvor man måske falder i snak med nogen, man ellers ikke ville have talt med på sådan en helt almindelig skolehverdag. Følg også med på Ung.bornholmr's facebook

"Når kunst gør en forskel". Udgivet af CEFU - Center for Ungdomsforskning

De kreative og kunstneriske fællesskaber


Projekt Ungeguide ønsker i 2018 - 2019 at skabe kreative, sociale tilbud for de unge, hvor det kunstneriske og medskabende aspekt er i højsædet.

Forskning viser, at man igennem de kreative, kunstneriske fag kan skabe alternative arenaer for de unge, som kan have positiv effekt på unges trivsel.


AKTUELT - #CAMPUSACT

Fra 3. oktober 2018 vil Projekt Unge tilbyde drama og danseworkshops, hvor alle interesserede fra ungdomsuddannelserne er velkomne!

Den medskabende dans og dramaøvelser kan tilbyde de unge et mangfoldigt mødested, hvor de kan lære at finde deres eget udtryk, som de, uanset køn og social baggrund, let kan identificere sig med og finde deres egen stemme i. Der lægges vægt på det medskabende, hvor alle kan byde ind, og hvor eleverne oplever sig selv og hinanden i et nyt kreativt fællesskab.

Sidder du i festudvalget eller elevrådet på din uddannelse, eller har du bare en brandgod ide', som du gerne vil have hjælp til at føre ud i livet blandt dine studiekammerater, så kan  Ungeguide måske hjælpe dig. Vi arbejder for at pleje de fællesskaber, der allerede eksisterer på de bornholmske ungdomsuddannelser, og vi hjælper med at skabe nye tiltag, der kan inkludere endnu flere. 

Skriv til Rie Nissen eller Laura Sommer Jespersen, projektmedarbejdere i Projekt Ungeguide:

rie.nissen@brk.dk

laura.jespersen@brk.dk