Der er mange spændende muligheder for at arbejde med uddannelse og job i uge 47.
Herunder finder du forskellige aktiviteter, som du kan deltage i med din klasse.
Hold øje med siden - der kommer snart flere uge 47-aktiviteter!
SIMAC og Det Blå Danmark kommer i år til BUM, og vi glæder os til at besøge jer. I forbindelse med dette tilbyder vi at komme på besøg i landets udskolingsklasser og spille læringsspillet ”Seven Seas” med eleverne. Med dette spil får I et indblik i den maritime branche, hvor dine elever i grupper skal dyste om at løse virkelighedsnære problemstillinger i shippingbranchen. Både til vand og land.
I kan vælge at spille det klassiske brætspil med høj intensitet, samarbejde og kommunikation, eller I kan vælge at spille det digitale Seven Seas, hvor jeres elever skal bruge computere. Besøget inkluderer også oplæg fra en rollemodel fra SIMAC.
Spillet er for to eller flere klasser og kan spilles uden forudgående viden om spillet eller Det Blå Danmark. I kan læse mere her: https://worldcareers.dk/seven-seas/
Det er gratis for skolen at få besøg, og SIMAC faciliterer spillet den pågældende dag. I kan booke ind på tidspunkter onsdag d. 23. november og torsdag d. 24. november. Vi besøger din eller jeres klasser, spiller Seven Seas og folder paletten af maritime uddannelser ud med to maritime studerende, der taler i øjenhøjde med dine elever. Så dagen bliver både med underholdende spil og inspirerende oplæg. Begge dele svarer til ca. to lektioner.
Målgruppe: 7 - 10 klasse.
Vi opfordrer til hurtig tilmelding, da der er begrænsede antal bookinger til rådighed i uge 47. I kan booke tider her: https://worldcareers.nemtilmeld.dk/1024/
Kontakt Mikkel Gram: mgr@danishshipping.dk ved spørgsmål.
I kan naturligvis også hoppe om bord i vores stand på BUM og høre mere - samt prøve kræfter med vores maritime konkurrencer.
Kontakt Janni Smidt på 62656621 eller jbo@vucfyn.dk.
På BOFA vil du få et indblik i, hvad det vil sige at være ansat i et affaldsselskab, både det driftsmæssige med maskiner o. lign., men også de mere projektorienterede grønne jobs, som man udfører på BOFA.
Der vil selvfølgelig være fokus på, hvilke kompetencer, der kræves uddannelsesmæssigt for at være ansat på BOFA, men også en fortælling om livet i en virksomhed i en rivende og grøn udvikling. Vi skal selvfølgelig se BOFA og møde nogle af de mennesker, der er ansat her.
Det er muligt at besøge BOFA mandag, torsdag eller fredag mellem klokken 9.00-13.00 i uge 47.
Kontakt BOFA's kommunikationsmedarbejder Brian Johansen på telefon: 5692 5504 eller mail: bj@bofa.dk.
Vi kan tilbyde et besøg, hvor en uddannet sosu-personale og stedets pædagog introducerer eleverne for temaer og metoder, som fylder på ældreområdet i disse dage.
- hvad laver man i løbet af en arbejdsdag
- arbejdet med livshistorie
- arbejdet med sansestimuli
- arbejdet med at skabe trygge og hjemlige leve-bo miljøer
- socialpædagogiske tilgange i hverdagen etc…
Vi kan desuden kort introducere eleverne til arbejdet med plejeopgaver via en virtuel introduktion i VR briller.
Vi vil lave et aktivt program, hvor eleverne ser levebomiljøet samt afprøver forskellige hjælpemidler (fx lift, kørestol mm.) og redskaber til sansestimuli (fx levende dyr, robotdyr, hviledukker, musikpuder mm.).
Kontakt: Maria Holm-Mortensen på Maria.Holm.Mortensen@brk.dk eller 24826277.
Faglært er Fedt – Virksomhedskatalog
Gå på opdagelse i Faglært er Fedts virksomhedskatalog. Virksomhedskataloget indeholder bornholmske virksomheder, der inviterer bornholmske grundskoleelever på virksomhedsbesøg. Varigheden for et besøg er cirka 1-2 timer, og virksomhederne stiller så vidt det er muligt med minimum en lærling og en ansvarlig, der fortæller om virksomheden, uddannelsesmuligheder i virksomheden og de jobtyper, som er repræsenteret i virksomheden.
I forbindelse med et virksomhedsbesøg er det muligt at booke et skolebesøg af projektkonsulent Klaus Werner, som forbereder eleverne på virksomhedsbesøget (læs mere om denne mulighed under ”Faglært er Fedt – skolebesøg af projektkonsulent”).
Kontaktoplysninger på de forskellige virksomheder findes i virksomhedskataloget https://faglaerterfedt.dk/virksomhedskatalog
Faglært er Fedt – skolebesøg af projektkonsulent
Projekt Faglært er Fedts projektkonsulent tilbyder at komme med et oplæg ude i grundskolen (7., 8., 9. og 10. klasse). Oplægget vil være at fortælle/informere eleverne om de mange erhvervsuddannelsesmuligheder, der er ude i de bornholmske virksomheder samt informere om:
- GF1, GF2 og hovedforløb.
- Eud og EUX.
- Skolehjem/kostafdeling.
- Antal fag i alt og antal fag som pt. er en mulighed i de bornholmske virksomheder.
- Erhvervspraktik.
Oplægget kan eventuelt finde sted i forbindelse med et besøg hos en af de virksomheder, der er en del af Faglært er Fedts virksomhedskatalog. Målet med oplægget er at forberede eleverne på besøget, så de vi møde virksomheden med interesse og respekt for den tid, som virksomheden afsætter til et besøg.
Baggrund: Bornholm har meget specialiseret industri på et relativt lille område. De bornholmske virksomheder rummer langt flere erhvervsuddannelsesmuligheder end vores erhvervsuddannelse af gode grunde kan tilbyde. De fleste elever, som vælger en erhvervsuddannelse, vælger en erhvervsuddannelse på Campus Bornholm, hvilket gør, at rigtig mange virksomheder ikke får elever fra vores lokale erhvervsuddannelse.
Kontakt projektkonsulent i Faglært er Fedt, Klaus Werner, på 29134778 eller kw@bornholm.biz.
TV 2/Bornholm
I er velkomne til at besøge TV 2/Bornholm i uge 47, hvis klassen eller en gruppe elever vil vide mere om os som arbejdsplads for især journalister og fotografer. Eventuelt rundvisning på ca. 1 time aftales i forvejen. I kan også møde en eller flere af vores elever. Spørg dem endelig om deres oplevelser som journalistpraktikant eller FTP-elev.
Er du særlig interesseret, kan du søge om at komme i 5 dages spændende erhvervspraktik i uge 10 i 2024. Læs mere på https://www.tv2bornholm.dk/om-os/erhvervspraktik/ og tal med din UU-vejleder.
Kontakt Peter Funch på pefu@tv2bornholm.dk eller 56 93 42 00.