DOPING

Doping er en betegnelse for indtagelse af stoffer, der virker fremmende på din fysiske form og din præstation. Doping er ulovligt, og man udsætter sig for stor fare, hvis man eksperimenterer med doping. Anabolske Steroider og alle andre typer doping giver dig på kort sigt resultater og på lang sigt - en funktionsløs krop. At have et problematisk forhold til medikamenter, der kan virke fremmende på din præstation eller udseende, handler i de fleste tilfælde om personlige udfordringer eller problemer, som det er vigtigt at få taget hånd om.

HVILKE TILBUD FINDES PÅ BORNHOLM?

Har dit barn eller en anden tæt på dig en diagnose? Eller overvejer du måske, om dit barn eller en anden tæt på dig har en psykisk lidelse? Har du spørgsmål, problemer eller andet du gerne vil snakke om? Kommunen har en række tilbud, hvor du kan få vejledning, hjælp og støtte

Ungerådgivningen kan hjælpe og støtte, hvis du bekymrer dig om dit eget eller andres forbrug af hash, alkohol og stoffer. Tilbuddet er gratis og rettet mod unge under 30 år.

Læs mere her

Nogle studerende oplever angst i forbindelse med eksamen, og benytter sig derfor af receptpligtig medicin som betablokkere (hjertemedicin). Eksamensangst kan være et symptom på et dybereliggende problem, som der skal tages hånd om. Find din studievejleder på uddannelsen og få hjælp til eksamenangsten. 

Hvis du er dopingbruger og har brug for råd om at stoppe med brug af doping, kan du kontakte Anti Doping Danmark for rådgivning. Du kan kontakte den tilknyttede læge, der har erfaring med rådgivning af dopingbrugere. Læs mere her 

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud fra kommunen, hvor du kan ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her vil du komme til at tale med en voksen, der kan støtte og hjælpe dig videre. Hos Åben Anonym Rådgivning kan du være helt anonym. Åben Anonym Rådgivning er et tilbud for unge under 18 år eller forældre med børn under 18 år. 

Kontakt Åben Anonym Rådgivning her 

Doping er farligt for kroppen. Alligevel vælger et stigende antal idrætsudøvere at dope sig hvert år. Lær, hvordan du finder ud af, om en person er testet positiv. Tjek de 11 fysiske kendetegn.

Læs mere her