KROP OG SEX


Har du spørgsmål omkring sex og krop? Noget du undrer dig over, eller måske er nervøs eller bange for? Føler du dig anderledes, er du i tvivl, eller er der bare noget du gerne vil blive klogere på?
Her på siden kan du finde meget mere om krop og sex. Om kropsidealer, menstruation, bumser, følelser, sex, rettigheder, prævention, onani og meget andet.
Gennem kommunens tilbud Åben Anonym Rådgivning kan du ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her kan du også få tilbudt personlige samtaler med én, der kan hjælpe dig videre, hvis du har lyst til det.
Der findes også flere telefonlinjer, online chatfora og brevkasser, hvor du kan tale med andre unge eller voksne om dine problemer eller læse om andres tanker og erfaringer. Her kan du også være helt anonym, og tale om dine problemer i det tempo, der passer dig.

Er du i tvivl om noget, nysgerrig eller bange? Er du normal eller unormal, og hvad med alle de andre? Her kan du finde links til hjemmesider, hvor du kan finde meget mere om din krop, pubertet, kropsidealer, sex, følelser og tanker.


Nyttige links


www.privatsnak.dk er en hjemmeside særligt for unge i alderen 10-15. Her kan du finde nogle at snakke med på telefon, chat eller brevkasse om fx pubertet, kroppens udvikling, menstruation, bumser, følelser, kærester eller sex.

Sexlinien for unge er en side, hvor du kan finde rådgivning og information om sex. Du kan blandt andet læse om prævention, personlige grænser og om den første gang.
Du har også mulighed for at få telefonisk rådgivning på tlf. 70 20 22 66 eller chatte med en rådgiver fra Sexlinien.
En anden mulighed er at skrive til brevkassen på siden www.sexlinien.dk

Du har sikkert hørt om uge 6, som er Sundhedsstyrelsens årlige landsdækkende seksualundervisningskampagne. Sexlinien har en god side om ugen, som heldigvis kan bruges året rundt. På siden kan du spille et onlinespil om lyst, grænser og seksualitet.

Prævention

Hvordan beskytter du dig bedst mod sexsygdomme og graviditet? Hvor sikkert er et kondom, og hvordan virker et pessar?

Find svar på dine spørgsmål om prævention her:

Link til Sex og Samfunds side om prævention www.præventionsguide.dk

Gratis prævention til piger mellem 12-17 år: Læs mere her. Er du nervøs for, om du har fået en sexsygdom? Er du bange for at gå til lægen, eller bange for at blive undersøgt? Måske vil du gerne vide mere om risikoen for at blive smittet?

Læs mere på www.sexsygdomme.dk kan
du læse mere om de forskellige sexsygdomme samt prævention. 


Januscentret i København er et udrednings- og behandlingstilbud til børn og unge med seksuelle adfærdsproblemer. Måske har du været udsat for noget i din opvækst, der giver dig et problematisk forhold til din krop og sex? Du finder JanusCentret her: http://januscentret.dk/ 


Se film eller tag en quiz om sexsygdomme: http://www.sexfordig.dk

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud fra kommunen, hvor du kan ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her vil du komme til at tale med en voksen, der kan støtte og hjælpe dig videre. Hvis du har lyst, vil du også kunne blive tilbudt nogle personlige samtaler, hvor du mødes med en medarbejder fra kommunen.
Hos Åben Anonym Rådgivning kan du være helt anonym, og du er selv med til at bestemme, hvilken hjælp og støtte du vil have.

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud for unge under 18 år eller forældre med børn under 18 år.


Læs mere og se kontaktoplysninger her. Ring til Åben Anonym Rådgivning: 56 92 40 99 eller send en mail på: anonym.raadgivning@brk.dk