LEKTIEHJÆLP

Når eksamen nærmer sig, er der nogen som straks hiver bøgerne frem og lukker sig inde, mens andre udskyder eksamenslæsning til natten inden. Der er også nogen, som udvikler eksamensangst og har svært ved at håndtere den måde kroppen reagerer på, når der bare bliver tænkt på eksamen. Vi har samlet links og videoer, hvor du kan blive klogere på hvad eksamensangst er og hvordan du kan håndtere angsten på din måde.

HVILKE TILBUD FINDES PÅ BORNHOLM?

Hvis du har problemer med lektierne, er der altid hjælp at hente på din skole. Tal med din lærer eller find studievejledningen på dit uddannelsessted.  Herunder kan du læse om nogle af de tilbud der er på Bornholm. 

Ungdomsskolen. Mad og lektieklubben er et tilbud til dig i ungdomsskolen.
Mad og lektieklubben befinder sig på Ungdomsskolen i Klemensker,
Læs mere her 

På Kommunikationscenter Bornholm kan både børn og voksne få gratis råd og vejledning om tekniske hjælpemidler, der kan hjælpe til en bedre kommunikation, hvis du har problemer med at tale, høre, se eller skrive. 

Læs mere her 

Vesterlunds Mentor Teams er for unge indenfor autismespektret i alderen 18 – 23 år, som har et behov for støtte og guidning i overgangen fra ungelivet til voksenlivet. Tilbuddet er primært for unge der tilbydes efterværn hos Center for Børn og Familie. 

Læs mere her 

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud fra kommunen, hvor du kan ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her vil du komme til at tale med en voksen, der kan støtte og hjælpe dig videre. Hos Åben Anonym Rådgivning kan du være helt anonym. Åben Anonym Rådgivning er et tilbud for unge under 18 år eller forældre med børn under 18 år. 

Kontakt Åben Anonym Rådgivning her 

Ordblindhed/dysleksi. Har man problemer med at læse eller skrive, kan det påvirke ens liv. Bornholms Ordblindeforening kan hjælpe med at forstå de udfordringer og igennem dialog med skole og hjem finde de bedste værktøjerfor den unge, så ordblindheden ikke forbliver en uoverkommelig barriere resten af livet.

Læs mere her