LUDOMANI

Der er forskel på om du er afhængig af gaming, fx på computer eller andre konsoller, eller gambling hvor indsatsen er penge. Lige nu anslår Center for Ludomani, at der er 33.000 unge i Danmark, som har et problematisk forhold til pengespil, som kan have store sociale og økonomiske konsekvenser.
Der findes mange forskellige spil, man kan blive afhængig af. Med internettet er det endnu nemmere at spille for penge.

HVOR KAN MAN FINDE HJÆLP, HVIS GAMING ELLER GAMBLING TAGER OVER?

Hvis du er afhængig af pengespil, og det går ud over din fritid, din familie eller dine sociale relationer, har du brug for hjælp. Spil skal være sjovt og underholdende, men det er dig der skal have kontrol over spillet og ikke omvendt.

Hos Center for Ludomani, kan du læse meget mere om spilafhængighed og få gode råd til, hvordan du kontrollerer dit brug. Du kan ringe til Center for Ludomani, som meget gerne hjælper dig og giver råd til, hvad du skal gøre.

Læs mere her 

Test om gaming. Hvis du tvivler på, om du spiller for meget så tag en test her.

Læs mere her 

Er du pårørende til en ung, som spiller for meget?
At være pårørende til én, som spiller for meget, kan være frustrerende, da relationen kan komme på prøve i form af løgne og mistillid. Det er vigtigt, at du som pårørende passer på dig selv og får støtte ved at dele dine tanker med andre.

Læs mere her 

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud fra kommunen, hvor du kan ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her vil du komme til at tale med en voksen, der kan støtte og hjælpe dig videre. Hos Åben Anonym Rådgivning kan du være helt anonym. Åben Anonym Rådgivning er et tilbud for unge under 18 år eller forældre med børn under 18 år. 

Kontakt Åben Anonym Rådgivning her 

Forældre spiller en afgørende rolle i forhold til at passe godt på de unge gamere, men mange forældre synes, at det er svært. Her får du gode råd til, hvordan du tager hul på snakken.

Læs mere her