PSYKISK SYGDOM

Har du eller en du kender en psykisk sygdom eller sindslidelse? Det kan ofte være svært at tale med andre om ens sygdom, og man kan komme til at holde sig for sig selv. Her på Bornholm findes der mange muligheder for aktiviteter for dig, som gerne vil møde nye mennesker. Det kan også være, du bare har brug for at snakke med nogen, som du ikke er i familie med. Få hjælp her på siden til at komme i kontakt med kommunen eller en af de mange telefon og chatbrevkasser der findes på nettet.

HVILKE TILBUD FINDES PÅ BORNHOLM?

Har dit barn eller en anden tæt på dig en psykisk sygdom? Har du spørgsmål, problemer eller andet du gerne vil snakke om? Kommunen har en række tilbud, hvor du kan få vejledning, hjælp og støtte.

PPR – Pædagogisk Psykologisk Rådgivning giver hjælp og støtte til forældre ud fra målet om at skabe de bedste rammer for børnene. PPR er knyttet til børn og unge til og med grundskolen.
Se mere her 

LÆR AT TACKLE angst og depression er et kursus til dig mellem 15 og 25 år, som oplever tegn på angst og/eller depression.På holdet møder du andre, der ligesom dig oplever tegn på angst og depression. Kurset ledes af to instruktører, som selv kender til angst og depression.

For info og tilmelding kontakt:
Koordinator Sofie Michel, tlf. 61247520 eller Sofie.michel@brk.dk


Afløsning / Aflastning 

Måske har jeres familiebehov for afløsning eller aflastning? Kommunen har efter en individuel vurdering i visse tilfælde mulighed for at hjælpe med aflastning og støtte. Læs mere her 

Åben Anonym Rådgivning er et tilbud fra kommunen, hvor du kan ringe eller skrive ind med dine tanker og problemer. Her vil du komme til at tale med en voksen, der kan støtte og hjælpe dig videre. Hos Åben Anonym Rådgivning kan du være helt anonym. Åben Anonym Rådgivning er et tilbud for unge under 18 år eller forældre med børn under 18 år. 

Kontakt Åben Anonym Rådgivning her 

Åbne tilbud. Der er mange tilbud som kræver, at du bliver visiteret igennem en sagsbehandler. Men der er også mange tilbud i kommunen, som ikke kræver en visitation. 

Se mere 

Lektie og madklub i Ungdomsskolen. Lektie og madklubben er et nyt tiltag i Ungdomsskolen og her har du mulighed for at få hjælp til lektier, samt lave og spise mad med andre. Se mere på Ungdomsskolens hjemmeside

Øens Fællesværk - Østergade 50 Ungdommens Røde kors åbner op hver tirsdag for hygge og madklub for alle unge mellem 15-25 år. Der er mulighed for at spille spil, se en film, eller bare snakke mens man laver mad. Du behøver ikke tilmelde dig, alle er velkomne. Læs mere på Øens Fællesværks Facebook.

Barnets Blå Hus er et fri - og mødested for børn, der vokser op i familier, som har særlige udfordringer med misbrug eller psykisk sygdom. Et sted, hvor man kan møde andre med problemer i hverdagen. Man kan tale sammen, støtte hinanden og bygge nye venskaber. Både mellem børn og voksne. Barnets Blå Hus er et fristed for børn og for hele familien. Et fristed fra det, som kan være svært derhjemme og/eller i skolen. I Barnets Blå Hus kan man få et pusterum fra hverdagen og lave noget rart sammen med andre. Læs mere her.


Snak om det er en rådgivende forening, der hjælper dig med, hvordan du taler med dit barn om psykiske lidelser og følelser. "Hvad børn ikke ved, har de ondt af" lyder deres slogan, og både udviklingspsykologien, neuropsykologien, børnene selv og al sund fornuft beviser, at børn har brug for af få empatisk og klar besked om det, der foregår i den virkelighed, de lever i. Men det er ikke altid nemt, når man selv står i en svær situation i livet. Derfor er der råd og vejledning at hente 

her