UGE 47 AKTIVITETER

Tag din klasse med på virksomhedsbesøg eller få besøg i klassen

Der er mange spændende muligheder for at arbejde med Uddannelse og Job i uge 47.

Herunder finder du forskellige aktiviteter, som du kan deltage i med din klasse.

 

MULIGHEDER I UGE 47

Hold øje med siden - vi arbejder på at få flere med!

Dalum Landbrugsskole

Vil du vide mere om landbrugsuddannelsen på Dalum Landbrugsskole? 


Vi tilbyder online besøg i klassen tirsdag, torsdag og fredag i uge 47. Her kan I bl.a. høre om indholdet i uddannelsen, mulighed for udlandsophold, optagelseskrav, videreuddannelsesmuligheder med EUX/EUD samt se videoklip fra skolen og hos elever i praktik.

Vi besøger landbrugselever i praktik på Bornholm i uge 50. Her kommer vi også gerne på besøg i klassen og holder oplæg.

Et virtuelt oplæg tager ca. 30 minutter.

Kontakt studievejleder Krestine Høgh på e-mail kh@dalumls.dk eller telefon 63 13 27 23 / 29 16 64 61.

 

 

Hf-søfart i Svendborg

 

Vil du vide mere om hf-søfart, en anderledes ungdomsuddannelse, som kombinerer teori og praksis? Vi tilbyder besøg på din skole, hvor unge bornholmere, som nu læser hf-søfart i Svendborg, vil fortælle om de mange spændende muligheder i deres uddannelse.

Vi tilbyder besøgene torsdag og fredag i uge 47.

Kontakt Karin Andersen på kan@vucfyn.dk.

 

 

10. klasseskolen

De seneste år har en lærer og nogle elever fra 10. klasseskolen været ude i 9. klasserne for at fortælle om vores tilbud. Vi har en fornemmelse af, at det har været en rigtig god oplevelse for alle.


Vi vil derfor gerne gentage dette og tænker at arrangementet ligger godt i forbindelse med uge 47.


John fra 10. klasseskolen vil komme ud med tre elever, der fortæller om 10. klasseskolen, hvorfor de valgte 10. klasseskolen, og hvordan det har været indtil nu.

Hele besøget varer ca. ½ time pr. klasse.

Kontakt John Holm Poulsen på john.holm.poulsen@brk.dk eller på tlf. 29434695 / 56923276 for at aftale det tidspunkt, der passer jer bedst.

 

 

TV2/Bornholm

I er velkomne til at besøge TV 2/Bornholm via video i uge 47/2020, hvis klassen eller en gruppe elever vil vide mere om os som arbejdsplads for især journalister og fotografer. Evt. rundvisning på ca. 1 time aftales i forvejen. I kan også møde en eller flere af vores elever. Spørg dem endelig om deres oplevelser som journalistpraktikant eller FTP-elev.

Er du særlig interesseret, kan du søge om at komme i 5 dages spændende erhvervspraktik i uge 9 i 2021. Læs mere på https://www.tv2bornholm.dk/om-os/erhvervspraktik/

Kontakt Susan Gren på 56 93 42 00 eller sugr@tv2bornholm.dk.

 

 

 

Falck

I uge 47 er det muligt for de bornholmske grundskoler at få besøg af Falck, der vil fortælle om deres forskellige jobs og uddannelser.

Kontakt Klaus Rønne Jensen på klaus.r.jensen@falck.dk eller 70 26 21 66

 

 

BOFA

Mange steder arbejder man på, at omsætte affald til værdifulde ressourcer. På Bofa kan du møde folk, der med vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde arbejder for den grønne sag.

Du kan møde alt fra håndværkere til akademikere, kontorfolk til pladsmænd, samt miljøteknologer og kommunikationsfolk.

Vi tilbyder en gennemgang af, hvad det vil sige at være ansat i affaldsbranchen, og hvilke kompetencer, der kræves rent uddannelsesmæssigt.

Glæd dig til et besøg hos en virksomhed i rivende udvikling.


Kontakt 56 92 55 04 eller bj@bofa.dk

 

 

Cphbusiness - Serviceøkonom

Kære Elever i 8., 9. og 10. klasse


Kunne du tænke dig at arbejde med turisme, lære hemmeligheden bag virkelig glade kunder, eller vil du gerne vide mere om, hvordan små virksomheder klarer sig bedst muligt i konkurrence med andre?


Så er det torsdag den 19. november, at Cphbusiness tilbyder, at du kan komme og få en oplevelse af, hvad det vil sige at læse til Serviceøkonom på Bornholm.

På dagen vil der være en underviser, der plejer at undervise vores serviceøkonomstuderende, men netop den dag vil han tilpasse det, så man som folkeskoleelev kan få en fornemmelse af, hvad det er for nogle fag, der bliver arbejdet med og hvordan.


Vi starter kl. 9.30 på 3. sal på Campus Bornholm, og dagen slutter kl. 13.30


Du kan også læse mere om uddannelsen i nedenstående link:
https://www.cphbusiness.dk/uddannelser/erhvervsakademiuddannelser/serviceoekonom

Kontakt: Hvis du er interesseret og gerne vil deltage, skal du sende en mail til Marie Anker på maaj@cphbusiness.dk

Hvis du har nogle spørgsmål, er du også velkommen til at sende en mail eller ringe på 27219067.

Mange hilsner
Marie Anker
Udviklingschef Cphbusiness Bornholm

 

 

Cphbusiness - Datamatiker

Kære Elever i 8., 9. og 10. klasse

Torsdag den 19. november tilbyder Cphbusiness, at du kan komme og få en oplevelse af, hvad det vil sige at læse til Datamatiker på Bornholm.


På dagen vil der være en underviser, der plejer at undervise vores datamatikerstuderende, men netop den dag vil han tilpasse det, så man som folkeskoleelev kan få en fornemmelse af, hvad det er for nogle fag, der bliver arbejdet med og hvordan.


Vi starter kl. 12.00 på 3. sal på Campus Bornholm, og dagen slutter kl. 15.


Du kan også læse mere om uddannelsen i nedenstående link:
https://www.cphbusiness.dk/uddannelser/erhvervsakademiuddannelser/datamatiker

Hvis du er interesseret og gerne vil deltage, skal du sende en mail til Marie Anker på maaj@cphbusiness.dk

 

Kontakt: Hvis du har nogle spørgsmål, er du også velkommen til at sende en mail eller ringe på 27219067.

 

Tilmeldingsfristen er torsdag den 12. november.

 

Mange hilsner
Marie Anker
Udviklingschef Cphbusiness Bornholm

 

 

MARTEC - Maritime and Polytechnic University College

Beskrivelse af uddannelsen og oplæg:

 

Maritim Student kombinerer en STX eller HF med den grundlæggende maritime uddannelse, så eleverne har mulighed for at læse videre på landets universiteter. Derudover har de et springbræt ind i den maritime verden. 

 

Inkluderet i uddannelsen er der et togt med Skoleskibet DANMARK, hvor eleverne modtager maritim undervisning, og oplever de fjerneste afkroge af verden.

 

Herudover har alle elever mulighed for at kombinerer sport med studie, da vi stiller mandag og onsdag morgen til rådighed for netop dette i tidsrummet 8-10.


Vores oplæg indeholder typisk lidt information om uddannelsen og en beskrivelse af et uddannelsesforløb. Jeg fortæller altid lidt om mig selv, hvordan det er ombord på et skiv og hvordan miljøet er i Frederikshavn. Vi har altid en lille opgave med ud, så det selv kan prøve kræfter med at binde et knob, lave en lille kommunikationsopgave el.lign.

 

Kontakt Niklas Knokgård på nik@martec.dk eller 2076 5447

 

 

Hands-on Live

I kan se Hands-on Live med jeres udskolingsklasser, når det bliver live-streamet hver torsdag kl. 12.10.

 

Hands-on Live er en ny måde at skabe interesse om erhvervsuddannelserne - fra de unge, med de unge og for de unge - på en underholdende måde. Et nytænkende supplement til den vejledning og de aktiviteter, som eleverne i udskolingen bliver tilbudt.

Showets vært, Nicholas Kaiser, som er kendt fra morgenradio på The Voice, tager publikum igennem forskellige indslag i løbet af showet, hvor man vil møde passionerede lærlinge og elever fra erhvervsskolen, som gennem nogle forskellige udfordringer, skal vise hvad de kan. I showet er der også mulighed for at følge unge ambitiøse rollemodeller fra forskellige uddannelser og praktiksteder i industrien. Rollemodellerne fortæller i små videoer om netop deres erhvervsuddannelse, hvorfor den er spændende og hvilke muligheder den giver dem - både fagligt og personligt. Der ligger mange fantastiske historier i de unge mennesker, der deltager - de er stolte, seje, dygtige og sjove og/eller meget seriøse.

Vi producerer et ugentligt show på torsdage kl. 12.10 og startede på ZBC Slagelse den 10/9, på Techcollege Aalborg den 17/9, på Erhvervsskolerne Aars den 24/9 og i sidste uge på Tradium i Randers den 1/10. På torsdag er vi på IBC i Kolding. Du kan finde listen med de erhvervsskoler, vi besøger her: https://hands-on.dk/hands-on-live/skoler/

Disse shows bliver live-streamet på YouTube og Twitch, så det er muligt at sidde i klassen og se med og dermed få en anden form for erhvervsvejledning. Showet varer ca. 25 min, og efterfølgende er det muligt at chatte med en uddannelsesvejleder fra skolen i op til 15 min, hvis man har nogle spørgsmål til uddannelserne.

Vi sender i alt 22 shows, og kører videre indtil udgangen af februar 2021 - skoleferierne undtaget. Så det vil være muligt at se med flere gange, når det kan passes ind i undervisningen. Vi vil omtale nye uddannelser, se nye skoler og høre nye personers fortællinger i hvert show. De enkelte shows kan også ses efterfølgende, da de bliver liggende på vores YouTube kanal:
https://www.youtube.com/user/handsondk/featured

Vi håber, at du kan se nogle muligheder med disse shows, og hører meget gerne fra dig, hvad du tænker, og om du vil se et show sammen med nogle af de klasser, du er uddannelsesvejleder.

Med venlig hilsen
Helle Rohde

Adm. direktør
Edification ApS - for Hands-on og Industriens uddannelser
Langelinie 183
5230 Odense M

Tlf. 2177 2307

Duis aute
dolor henderit

Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Button Text Button Text